Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El PSC demana al Govern que “actuï dins la llei” en la defensa als ex alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha demanat que el Govern “actuï dins la llei” en la defensa als 34 ex alts càrrecs davant el Tribunal de […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha demanat que el Govern “actuï dins la llei” en la defensa als 34 ex alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes. “Si la llei permet els avals, ho respectarem; si no, actuarem com creiem que haguem de fer”, ha expressat Romero, que ha advertit del risc que “un problema dugui a un problema encara més gros dins la legalitat”. La dirigent socialista també ha dit que la situació “no deu ser tan clara” perquè “hi ha visions diferents” entre ERC i Junts sobre com actuar. D’altra banda, ha apressat el president Pere Aragonès que convoqui una taula de partits prèvia a la de diàleg i ha rebutjat un espai “per l’autodeterminació i l’amnistia” perquè “encara genera més divisió”.

El Govern va explicar que utilitzaria el “principi d’indemnitat” perquè els 34 funcionaris i exalts càrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes acusa de malversació tinguin dret a una “tutela” per part de l’executiu. S’espera que durant aquest dimarts concreti la seva actuació.El PSC-Units porta al ple d’aquesta setmana al Parlament una moció que demana que es constitueixi una taula de diàleg entre partits catalans. Romero ha explicat que ERC i Junts han introduït una esmena en què substitueixen el nom de l’espai pel de taula per l’autodeterminació i l’amnistia: “Això no genera cap majoria”. “El que hauríem de fer és seure i parlar, i buscar els punts que ens uneixen, i el Govern no va per aquest camí”, ha lamentat. I ha assegurat que el 80% -el percentatge a què es fa referència com a catalans partidaris de l’amnistia i l’autodeterminació- “ha passat a la història i no existeix”.Sobre la causa del Tribunal de Comptes, Romero creu que “ni l’executiu té clara la resposta” que ha de donar perquè “hi ha discrepàncies en el si del Govern”. La dirigent socialista ha dit que hi ha pòlisses d’assegurances que tenen coberts diferents aspectes i que desconeix si l’aval als encausats és un d’ells. “Si és legal, que ho facin, endavant i respecte”, ha afegit. En tot cas, la petició dels socialistes és que l’executiu actuï cenyint-se a la legalitat.