Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El PSC demana a Torrent que proposi un candidat o que faci un acte equivalent si no veu una investidura viable

ACN Barcelona.-El PSC ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que proposi un candidat en el termini de deu dies o que ho comuniqui al ple si conclou que […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-El PSC ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que proposi un candidat en el termini de deu dies o que ho comuniqui al ple si conclou que cap candidatura és viable, i així es faci córrer el rellotge de cara a les eleccions. El president del grup parlamentari dels socialistes, Miquel Iceta, i la portaveu, Eva Granados, s’han adreçat per carta a Torrent. Sol·liciten que proposi el candidat amb més suports o que, en cas que arribi a la conclusió que és inviable cap candidatura, dins del mateix termini de deu dies ho comuniqui al ple o “adopti la mesura que estimi adient i al faci pública”, tot atorgant-li la categoria “d’acte equivalent a la primera votació d’investidura fallida”.

D’aquesta manera, s’iniciaria el còmput de terminis per una dissolució anticipada de la cambra.Els socialistes apunten que el president del Parlament ha d’iniciar una ronda de consultes i que, d’aquí, se n’ha d’extreure una proposta de candidat que resulti més probable de ser elegit, segons els suports expressats en les trobades amb els grups. Amb tot, assenyalen que això no significa que només es pugui formular la proposta si dels suports expressats se n’infereix una segura elecció.D’altra banda, recorden que hi ha la possibilitat de fer un “acte equivalent” a la primera votació d’investidura fallida. Aquest fet implicaria que Torrent comuniqués aquesta situació al ple.