Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

El PSC demana a Borràs que posi el prestigi del Parlament per davant dels interessos personals

ACN Barcelona – La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que posi el prestigi del Parlament per davant dels interessos […]

Agències 01/07/2022

ACN Barcelona – La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que posi el prestigi del Parlament per davant dels interessos personals. La presidenta de la cambra està a un pas de judici després que el TSJC ha conclòs la instrucció de la causa contra ella quan era directora de la ILC. Romero ha fet una crida a preservar la presumpció d’innocència mentre no hi hagi sentència, i creu que correspon a Borràs “prendre les decisions que cregui oportunes”. També ha assenyalat que qualsevol decisió “ha de preservar el prestigi de la institució per davant dels interessos o les situacions personals”. La dirigent socialista també ha dit que el Reglament “s’ha de complir en tots els casos, en aquest també”.

D’altra banda, els socialistes creuen que el president del Govern, Pere Aragonès, els va obrir la porta a celebrar una taula de partits. En la darrera sessió de control, el cap de la Generalitat va replicar a Salvador Illa que fixés “una proposta de temes”. El líder socialista va fer-li arribar un document amb 43 punts sobre polítiques per la prosperitat, un finançament just i la millora de l’autogovern a Catalunya.  

“Demanant temes sembla que obre la porta a poder parlar”, ha valorat Romero aquest divendres, en una roda de premsa des del Parlament. També ha reivindicat que Catalunya “necessita la suma” dels partits i ha advertit de la situació “més difícil” quan passi l’estiu socioeconòmicament.

El PSC encara no ha decidit si votaran a favor d’aplicar l’article 25.4 a Borràs o no. Aquest punt obre la porta a suspendre els drets i deures del diputat en casos que se’ls obri un judici oral per corrupció. En tot cas, assenyalen, “a qui li tocarà prendre decisions serà a la mateixa presidenta Borràs”.

Finalment, Romero ha criticat que la Generalitat “es queixa que no gestiona directament els fons Next Generation”, però alhora el seu nivell d’execució és molt baix. “Al final de l’any n’hauran gestionat 2.200 MEUR, i de moment només n’han adjudicat un 12,4%”, ha criticat la portaveu del PSC, que ha reclamat “autoexigència”.