Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

El PSC defensa que les inversions del PGE 2021 a Catalunya s’estan executant però que els processos són “llargs”

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha defensat que el govern espanyol ha executat més d’un 50% de la inversió prevista per a Catalunya en els pressupostos generals de […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha defensat que el govern espanyol ha executat més d’un 50% de la inversió prevista per a Catalunya en els pressupostos generals de l’Estat del 2021, però que el procés “és llarg”. En una roda de premsa al Parlament, Romero ha assegurat que “en cap cas es deixa d’invertir recursos que estan en un pressupost” i ha dit que són les dinàmiques el que ho alenteixen. Així, segons les seves dades, a setembre del 2021 s’ha executat 542 MEUR, però ja havien licitat 635 MEUR. “S’ha licitat, i després s’ha d’adjudicar, i són processos llargs. També hi ha obres que s’han d’acordar amb la Generalitat i això allarga els terminis”, ha justificat.

“No vol dir que els recursos no s’executin, vol dir que té un procés, degut a que l’adminstració també té les seves garanties de transparència, ens porten a uns terminis determinats”, ha excusat. “Entre els executats, 542 MEUR, i el licitat, 635 MEUR, estem a l’entorn dels 1.200 MEUR, per damunt del 50%”, ha afirmat la portaveu.