Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El PSC de Lleida demana prioritzar les zones rurals en els plans de reactivació i lluita contra la covid-19

ACN Lleida.-El PSC de les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran demana al Govern i a la Diputació de Lleida que “es prioritzin les zones rurals en els […]

Avatar
Agències 30/04/2020

ACN Lleida.-El PSC de les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran demana al Govern i a la Diputació de Lleida que “es prioritzin les zones rurals en els plans de reactivació, xoc i lluita contra els efectes de la covid-19”. La comissió executiva de federació lleidatana del partit, que s’ha reunit per primer cop de manera telemàtica des de l’aplicació de l’estat d’alarma, ha analitzat la situació actual i les mesures preses i anunciades fins ara. Així, el primer secretari del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, ha dit que “caldrà la màxima responsabilitat, solidaritat i col·laboració” de tothom en el procés de desescalada. També ha destacat que la prestació extraordinària de l’Estat pels autònoms arribarà a les 7.800 persones a la demarcació.

Ordeig ha reclamat “línies específiques d’ajuts per a la reactivació econòmica a les comarques rurals, donat que parteixen d’una situació molt més vulnerable que altres” i pronostica, per tant, que l’impacte de la crisi sanitària serà més gran en aquests territoris. A més, ha dit “caldria que els fons europeus per la covid-19 també tinguin en compte aquestes zones, fent una discriminació positiva a l’hora de fer la distribució d’ajuts”.L’executiva de federació socialista, reunida per primer cop en la seva història de manera telemàtica, ha posat de relleu que un territori “amb comarques com el Pallars o les Garrigues amb un alt índex d’envelliment de la seva població i empobriment com a conseqüències de les retallades de la Generalitat en la darrera dècada, no poden quedar a la cua de la recuperació social i econòmica d’aquesta crisi”, segons ha afirmat el primer secretari del PSC a Lleida.