Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PSC critica la doble consulta dels Jocs d’hivern i no s’ha plantejat per ara fer campanya

ACN Barcelona – El PSC ha criticat les dues consultes que el Govern farà el 24 de juliol sobre els Jocs Olímpics d’hivern. “Els JJOO s’han de fer, no hi […]

Agències 04/04/2022

ACN Barcelona – El PSC ha criticat les dues consultes que el Govern farà el 24 de juliol sobre els Jocs Olímpics d’hivern. “Els JJOO s’han de fer, no hi ha alternativa”, ha expressat la viceprimera secretària d’Organització socialista, Lluïsa Moret. Els socialistes expressen que respecten les consultes, però que no estan en el seu guió. Preguntats per si faran campanya pel sí, Moret ha admès que no s’han plantejat fer campanya perquè tampoc es plantejaven la consulta. “Quan toqui ja ens ho plantejarem”, ha expressat. D’altra banda, el PSC ha tornat a reclamar al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que “corregeixi” la seva actitud al capdavant del Departament.

Els socialistes mantenen una actitud “crítica” amb el comportament de Cambray. En el ple que comença dimecres al Parlament es debatrà una moció de la CUP que demana el cessament i la reprovació del titular d’Educació. Tot i les crítiques, els socialistes no demanen, per ara, la seva dimissió. “Sempre ens mantenim en la lògica crítica, però buscant consensos”, ha dit.

D’altra banda, el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb diversos agents del país per abordar el document que han elaborat amb 25 mesures per fer front a l’impacte de la guerra a Ucraïna. 

El paquet inclou mesures en l’àmbit econòmic, en el social i en l’energètic. Entre les iniciatives hi ha una nova línia de crèdit de l’Institut Català de Finances (ICF) per valor de 1.000 MEUR en avals per a empreses i autònoms 1.000 MEUR més en ajuts a empreses, autònoms, famílies i ajuntaments.

En fiscalitat, demanen una bonificació del 100% de l’impost de CO2 per a tots els vehicles comercial i el manteniment de les tarifes reduïdes del 2020 pels vehicles privats durant aquest any. Finalment, per reduir la factura de la llum i el gas, reclamen accelerar els projectes d’energies renovables.

Finalment, sobre el congrés del PP en què s’ha elegit Alberto Núñez Feijóo com a nou líder, Moret ha desitjat que amb el nou lideratge “es deixi enrere l’estil” que ha caracteritzat fins ara els populars. “Necessitem el PP a l’altura de les circumstàncies”, ha expressat.