Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El PSC acusa el PP d’”aprofitar-se” dels conflictes territorials de l’Estat quan s’acosten eleccions

ACN Cerdanyola del Vallès – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acusat aquest diumenge el PP “d’aprofitar-se dels conflictes territorials de l’Estat cada vegada que s’acosten eleccions”. Durant […]

Agències 05/02/2023

ACN Cerdanyola del Vallès – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acusat aquest diumenge el PP “d’aprofitar-se dels conflictes territorials de l’Estat cada vegada que s’acosten eleccions”. Durant un acte del PSC a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), el líder socialista a Catalunya s’ha referit al suport mostrat aquest dissabte pels expresidents del govern espanyol José Maria Aznar i Mariano Rajoy a l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo per “canviar el rumb” per a Espanya. Illa ha dit que el PP representa un “passat de corrupció”, d’una idea de l’Estat homogènia sense diversitat i amb “actituds egoistes”. També ha dit que Feijóo representa les “retallades”. Davant d’això ha reivindicat l’Espanya del “present i futur” de Pedro Sánchez.

Per Illa, el projecte per l’Estat dels socialistes defensa els “interessos de la majoria”, el creixement econòmic a Europa i el fet de “buscar solucions enlloc d’amagar el cap carregats de complexos”. Ha defensat que aposten per protegir els drets de la majoria potenciant els avenços socials i la convivència. Ha posat d’exemple, l’increment de les pensions i del Salari Mínim Interprofessional. Illa ha celebrat que el govern espanyol tingui “coratge” per impulsar impostos a la banca i a les empreses energètiques per lluitar contra els “excessos”.

<strong>“La política útil” dels socialistes</strong>

En aquest sentit, el líder del PSC ha reivindicat els socialistes com l’opció de la “política útil” i ha posat d’exemple la negociació dels pressupostos catalans. “Ha costat perquè hem estat exigents. Hem posat les condicions de mínims per passar de la Catalunya de la inèrcia dels últims 10 anys a l’acció”, ha recordat.

“És pot fer política útil des de l’oposició. Tant de bo hi hagués un partit a la política estatal que ho fes”, ha comentat. Això sí, Illa ha insistit que el PSC està fent política útil “sense renunciar a ser una alternativa”. “Estem construint una alternativa a un Govern dèbil. La política útil és del present i futur, no una política de males nostàlgies”, ha sentenciat.

Durant l’acte a Cerdanyola del Vallès ha explicat els objectius del PSC en la negociació dels pressupostos catalans com la generació de prosperitat, la protecció dels ciutadans i la modernització de l’administració pública. Illa també ha recordat que la unió dels catalans és un objectiu “permanent” del PSC. “Prou ja de subratllar només allò que ens separa, de posar el focus en el que ens divideix. Posem llum en el que ens uneix”, ha comentat.

Illa també ha defensat que l’acord sobre els pressupostos “és el que demana la ciutadania”. “La gent ens diu que ho hem fet bé arribant a un acord”, ha afirmat. També ha reivindicat el respecte entre les diferents formacions polítiques encara que es discrepi ideològicament.