Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El proper ple del Parlament debatrà la llei de memòria democràtica del Govern i recordarà el diputat d’ERC mort dilluns

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El proper ple del Parlament farà la setmana vinent el debat a la totalitat del projecte de llei de memòria democràtica impulsat pel Govern i recordarà el diputat d’ERC Antoni Flores, mort dilluns. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus reunida aquest dimarts, segons han informat fonts parlamentàries. El ple de la setmana que ve començarà dimecres amb l’habitual sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, veurà onze interpel·lacions a consellers i debatrà i votarà vuit mocions. A més, el Govern hi presentarà la llei de memòria democràtica que va aprovar el març al Consell Executiu i els diputats hauran de decidir si la tramiten o no.

La normativa vol obligar a retirar els símbols franquistes de l’espai públic en un termini màxim de dos anys i podria forçar la retirada del monument franquista del riu Ebre a Tortosa. El text també preveu sancions contra actes d’enaltiment del franquisme i introduir la memòria democràtica en el currículum educatiu des de la primària, així com facilitar el dret dels ciutadans a accedir als documents vinculats a l’estudi de la memòria democràtica.

Publicitat

A més, la Junta de Portaveus ha decidit que durant el ple es guardi un minut de silenci en record del diputat Flores, que també era regidor a Tremp (Pallars Jussà), i ha obert la porta a algun tipus d’homenatge que acordi el seu grup parlamentari, ERC, amb la família.

<strong>Lluís Puig i la flama del Canigó</strong>

Abans de la Junta de Portaveus s’ha reunit la Mesa del Parlament, que ha rebut una petició d’Òmnium per acollir, com es fa anualment, la rebuda de la flama del Canigó per Sant Joan. L’entitat ha demanat que el diputat de Junts i exconseller de Cultura Lluís Puig, exiliat a Bèlgica, pugui fer un discurs durant l’acte, per la qual cosa previsiblament s’habilitarà un sistema de videoconferència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió