Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El projecte RethinkBCN convida a “visibilitzar” les “potencialitats” de la regió metropolitana de Barcelona

ACN Barcelona.-La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball ha presentat aquest divendres el projecte RethinkBCN, liderat per l’editor Fèlix Riera i que té com a objectiu […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Barcelona.-La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball ha presentat aquest divendres el projecte RethinkBCN, liderat per l’editor Fèlix Riera i que té com a objectiu “visibilitzar” la potencialitat de la regió metropolitana de Barcelona. Per a això, s’ha proposat convocar professionals, empreses i entitats econòmiques, culturals i socials per repensar la regió metropolitana. “Tots creiem saber el què és però ens costa concretar el seu abast”, ha comentat el director de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials, Fèlix Riera, que ha reivindicat la regió metropolitana com a “motor de canvi i futur” de les ciutats que la formen mitjançant la coordinació de les seves “potencialitats”.

Riera ha convidat a reflexionar sobre el concepte de regió metropolitana de Barcelona a través de RethinkBCN és “una bona forma per ordenar i oferir un major coneixement del factor metròpolis”, no només de Barcelona sinó dels seus municipis adjacents com Badalona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat i d’altres com Castelldefels i el Prat de Llobregat. “Potser en aquests moments de crisi sanitària i econòmica sigui un factor positiu per afrontar el futur incert si activem i construïm un projecte de metròpolis connectada al món i capaç d’atraure”, ha afegit el director de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials en l’acte de presentació de Foment, que s’ha celebrat aquest divendres a l’auditori de Foment del Treball i que també ha servit per donar a conèixer la web de la iniciativa on conflueixen “anàlisi, reflexió, debat i contribució de les idees”.Riera ha recordat que la regió metropolitana de Barcelona abasta 164 municipis –una xifra que ha dit que “encara està en discussió”-, 4,5 milions d’habitants i 3.234 quilòmetres quadrats. En definitiva, un territori que va “des de Cubelles a Mataró”, ha afegit. “Imaginem una gran àrea on “milers de persones conviuen, s’identifiquen i es mouen en busca d’aquest territori en desenvolupament econòmic i social. Hem de ser capaços de visibilitzar aquesta potencialitat social, econòmica, cultural, sanitària i tecnològica”, ha insistit.El projecte compta amb ponències de diversos experts, professionals, empresaris i professors universitaris, entre d’altres, com José Antoni Donaire; la vicepresidenta de Foment i CEO de Social Car, Mar Alarcón, l’arquitecte Vicenç Guallart; el director del 5G del MWC, Eduard Martín, la professora de la UB Mariona Tomàas o el periodista Miquel Molina, entre d’altres. També s’ha assessorat amb exalcaldes de Barcelona, com Narcís Serra, Xavier Trias i Joan Clos.