Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El Projecte de llei de foment de l’associacionisme continua la seva tramitació parlamentària

ACN Barcelona – El ple del Parlament ha continuat la tramitació del Projecte de llei de foment de l’associacionisme amb un debat a la totalitat del text sense cap esmena […]

Agències 25/05/2022

ACN Barcelona – El ple del Parlament ha continuat la tramitació del Projecte de llei de foment de l’associacionisme amb un debat a la totalitat del text sense cap esmena presentada pels grups. La llei estableix que les administracions públiques de Catalunya han de promoure mesures de suport i foment de les associacions, principalment amb plans d’acció i instruments de planificació estratègica. El projecte té com a objectiu “regular i enfortir” l’associacionisme i “incentivar la conscienciació social sobre els seus valors i principis”. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha defensat que la llei estableix les bases “per donar un impuls al teixit associatiu del país”.

El text també obliga les entitats beneficiàries d’aquestes mesures a complir principis com la màxima transparència, la garantia de la perspectiva de gènere, la comunicació inclusiva i no sexista i la gestió mediambiental sostenible, entre d’altres.