Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El projecte de l’Illa de la Pietat de Vic rebrà 700.000 euros de fons europeus

ACN Vic.-El projecte de l’Illa de la Pietat de Vic ha rebut una subvenció de 700.000 euros de fons europeus (FEDER). Es tracta d’un projecte estratègic per l’aposta turística de […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Vic.-El projecte de l’Illa de la Pietat de Vic ha rebut una subvenció de 700.000 euros de fons europeus (FEDER). Es tracta d’un projecte estratègic per l’aposta turística de la ciutat de Vic que costarà 1,4 MEUR, dels quals la subvenció europea en cobreix la meitat. Els 700.000 euros restants es finançaran a parts iguals per l’Ajuntament de Vic i la Generalitat. Les obres ja estan en marxa des del mes de gener, gràcies als ajuts dels Plans de Foment de la Generalitat. Entre les actuacions, s’obrirà el sòl d’una part de la nau central a la zona de Sant Sadurní per a realitzar unes excavacions arqueològiques, com les que s’estan fent a la capella Fonda de la Pietat.

El projecte contempla aspectes que no són només d’obra, com ara la creació d’un pla de comunicació específic per donar a conèixer el projecte tan bon punt estigui obert als visitants i noves actuacions en què s’inclouen la tecnologia i mètodes innovadors per explicar des d’un altre prisma el patrimoni de la ciutat des de nous espais i racons, tant des del Temple Romà com de la Pietat. Segons ha informat l’Ajuntament de Vic en un comunicat, per exemple, es podran veure imatges virtuals dels edificis més emblemàtics de la ciutat en diferents etapes històriques des de dalt del campanar, o veure des de l’exterior com era el Castell dels Montcada. La Diputació de Barcelona també ha subvencionat fins amb 87.000 euros la redacció d’un projecte executiu d’obra que ara, gràcies a la subvenció europea del FEDER, podrà seguir endavant amb una segona fase d’obres que permetrà acabar l’adequació i conservació de tots els recorreguts turístics dins l’espai.