Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

El productor Jordi B. Oliva, nou president de PROA

ACN Barcelona.-El productor Jordi B. Oliva, responsable del llargmetratge d’animació ‘Josep’, ha estat escollit nou president de PROA, Federació de Productors Audiovisuals. L’entitat ha celebrat les eleccions de la nova […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-El productor Jordi B. Oliva, responsable del llargmetratge d’animació ‘Josep’, ha estat escollit nou president de PROA, Federació de Productors Audiovisuals. L’entitat ha celebrat les eleccions de la nova junta i ha decidit per unanimitat la votació de la candidatura de Jordi B. Oliva, qui agafa el relleu de Raimon Masllorens, que dona així per finalitzat el seu quart mandat. Les línies d’actuació durant els pròxims dos anys són consolidar el sector audiovisual en l’àmbit industrial i cultural; defensar els interessos comuns dels productors; vetllar per la gestió dels fons de rescat europeus; protegir el compliment d’inversió en producció independent per part dels emissors i la creació del Pacte Nacional per l’Audiovisual a Catalunya.

Jordi B. Oliva ha nomenat Míriam Porté (Distinto Films) com a vicepresidenta executiva, a Marta Alonso (Teidees Audiovisuals) com a secretària i a Sumpta Ayuso (JWProductions) com a tresorera. La resta de vicepresidents sectorials són Iván Agenjo (Peekaboo Animation), de l’àrea d’animació; Ventura Durall (Nanouk Films), de documentals; Valérie Delpierre (Inicia Films), de ficció; Francesc Escribano (Minoria Absoluta), de televisió, i Xavier Carrillo-Costa (Digital Legends), de videojocs.La junta directiva la completen les vocalies de Belén Sánchez (Un Capricho de Producciones), Sergi Moreno (VILAÜT Films), Raimon Masllorens (Brutal Media), Carlos Fernández (Filmax), Lorena Lluch (AVANT), Marta Hierro (APAIB), Jordi Sellas i Maria Thérèse Cordon (Ubisoft).Les accions proposades marquen com prioritari vetllar per la gestió i l’aplicació dels fons de rescat europeus; també s’estableix com a línia de treball la recuperació d’altres fons com el ‘fondillo’. Un altre objectiu és la menció al compliment de l’obligació d’inversió de televisions i plataformes en la producció audiovisual independent, com a línia d’acció s’estableix fer un seguiment exhaustiu per denunciar les conductes de males pràctiques i garantir la transparència. El programa presentat reivindica la defensa de l’autonomia de les associacions que conformen PROA, es compromet a lluitar pels interessos comuns de les mateixes i es proposa potenciar el sector del videojoc, igual que ja es treballa amb ficció, documental, animació o televisió. La voluntat durant el pròxim bienni és treballar per refermar la Federació de Productors Audiovisuals com un interlocutor estratègic amb administracions com l’ICAA, l’ICEC, la Conselleria d’Economia i Cultura, la Secretaria de Estado para el Avance Digital i els diferents grups polítics. A banda, es potenciarà la posició d’AVANT i APAIB com a interlocutores amb els governs de València i les Illes Balears, respectivament. Oliva també ha exposat que des de PROA es continuarà incidint per la creació del Pacte Nacional per l’Audiovisual a Catalunya, i es treballarà conjuntament amb la resta d’agents implicats per establir unes línies estratègiques i polítiques que estimulin la indústria audiovisual catalana. Amb el pròxim mandat la Federació de Productores Audiovisuals pren per objectiu mantenir i reforçar el posicionament de l’entitat com a representant sectorial i com a referent d’opinió amb l’objectiu de defensar els interessos comuns dels productors audiovisuals.