Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Procicat tomba els actes presencials del Carnaval de Sitges, que es trasllada íntegrament al format virtual

ACN Sitges.-El Procicat ha tirat enrere la proposta d’actes presencials que havia fet la Comissió del Carnaval de Sitges per ajustar la festa a les restriccions de la covid-19. Els […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Sitges.-El Procicat ha tirat enrere la proposta d’actes presencials que havia fet la Comissió del Carnaval de Sitges per ajustar la festa a les restriccions de la covid-19. Els organitzadors havien planificat diversos espectacles a porta tancada al Teatre Prado, al Retiro i a l’Auditori del Melià, amb aforament limitat i altres mesures de seguretat sanitària. La intenció era combinar aquestes propostes amb actes on-line. La Direcció General de Protecció Civil, però, ha desaconsellat fer res presencial, i tot haurà de ser en format virtual. “Hi ha un desànim generalitzat”, lamenta la presidenta de la Comissió del Carnaval, Núria Escarp, que veu un “greuge comparatiu” entre les obres de teatre o concerts lucratius i les propostes de cultura popular.

Entre els espectacles planificats de l’11 al 17 de febrer hi havia el Concurs de Mestres Xatonaires, la gala Sitges Drag Show, el bingo per a senyores i ‘l’Arribació’, un nou concepte que unia per primer cop l’Arribo del Carnestoltes i la Presentació de la Reina en un únic escenari. Tot plegat, com a alternativa a una programació en què fa mesos que es va descartar celebrar les rues i grans actes.El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha agraït la predisposició i treball de les persones que a títol individual s’havien involucrat en preparar el Carnaval per ajustar els espectacles a les restriccions de la pandèmia.Tot i l’estocada del Procicat, l’Ajuntament de Sitges garanteix que el municipi “tindrà un Carnaval amb propostes participatives per desenvolupar a l’interior de les cases”, mentre no es descarta alguna acció simbòlica als carrers. La programació oficial es farà pública els propers dies.