Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El primer director d’orquestra cec de l’Estat, Adrián Rincón, es titula a l’ESMUC

ACN Barcelona.-El primer director d’orquestra cec de l’Estat, Adrián Rincón, s’ha titulat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El jove músic, que també és pianista clàssic, debutarà aquest […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-El primer director d’orquestra cec de l’Estat, Adrián Rincón, s’ha titulat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El jove músic, que també és pianista clàssic, debutarà aquest dimecres al vespre amb el seu concert final de grau a la Sala 2 de L’Auditori. Al concert portarà la batuta d’una orquestra simfònica formada per 45 músics i interpretarà obres de compositors com Joaquim Serra, Dvorak o Stravinsky, entre altres. Rincón ha elogiat l’ESMUC i ha assegurat que la seva experiència al centre ha estat “única”. Per la seva banda, la directora general de l’escola, Núria Sempere, ha assegurat que el cas de Rincón “és un èxit i una història de superació individual”.

Tant Sempere com el professor Salvador Brotons han explicat que per l’escola l’arribada de Rincón va suposar “tot un repte”. Així, el centre va realitzar un procés d’adaptació de l’accés i del currículum a les característiques de l’alumne.