Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

El Primavera Life s’estrena finalment al recinte modernista de Sant Pau amb el ‘Cançoner italià’ d’Hugo Wolf

ACN Barcelona.-Previst pel 2020, la pandèmia ha endarrerit fins aquest any l’estrena del cicle de lied Primavera Life, germà del festival Life Victoria. El programa va arrencar, de fet, el […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-Previst pel 2020, la pandèmia ha endarrerit fins aquest any l’estrena del cicle de lied Primavera Life, germà del festival Life Victoria. El programa va arrencar, de fet, el 24 de març amb una adaptació escènica del ‘Winterreise’ de Schubert al CaixaForum. Però no ha estat fins aquest dimarts que ha aterrat a la seva seu principal, el recinte modernista de Sant Pau, amb un recital de Julien van Mellaerts amb Simon Lepper al piano. Plegats han interpretat el ‘Cançoner italià’ d’Hugo Wolf, que s’aproxima a la poesia del ‘Rissorgimiento’. El cartell de la primera edició inclou la soprano Sylvia Schwartz, el tenor David Alegret i el pianista Malcolm Martineau, tot i que el “centre” és la formació, amb diverses classes magistrals fins al maig.

El Primavera Life complementa i s’avança al programa del festival Life Victoria -organitzat la tardor també per la Fundació Victoria de los Ángeles- amb una sèrie de recitals i classes magistrals durant la primavera. A més, comparteix amb el festival mare la temàtica de les seves edicions 2020 i 2021, excepcionalment unificades des de la tardor passada i fins a final d’aquest any degut a les cancel·lacions i reajustaments per causa de la pandèmia. La temàtica, els viatges, havia d’impregnar només la temporada 2020, però la situació d’excepcionalitat ha portat a allargar un concepte que “dona molt de si”, segons va manifestar el director de Life Victòria, Marc Busquets, mesos enrere. I això ha inclòs el programa del Primavera Life, per exemple amb el concert d’avui: “una altra cara dels viatges, les nacionalitats”, és el que representa en certa manera el ‘Cançoner italià d’Hugo Wolf, interpretat aquest vespre al recinte modernista de Sant Pau per obrir el Primavera Life. L’ocasió havia de suposar el debut de la soprano Christianne Karg, però la seva presència s’ha cancel·lat a darrera hora perquè la cantant ha estat en contacte amb un positiu per coronavirus. Sí que s’ha pogut gaudir amb el retorn de Julien van Mellaerts i Simon Lepper, que ja van participar al Life Victoria de l’any 2018. El cicle primaveral veurà també el de Sylvia Schwartz -previst per 2020-, al costat de Malcolm Martineau, amb un programa que parla de l’evasió, des de diferents perspectives: la música, la pintura, la mirada infantil. Un altre dels destacats és David Alegret, artista resident 2020-21, que en un altre recital retrà homenatge a la poesia de Josep Carner, acompanyat per Rubén Fernández Aguirre.La formació, part “imprescindible”Però com ja es va anunciar el 2019, potser el centre d’aquest cicle de primavera és la formació, i concentra així una “part imprescindible” del LIFE Victoria i la missió de la pròpia Fundació Victoria de los Ángeles. Així, s’ofereixen tres tandes de classes magistrals (al Museu de la Música, al mateix recinte de Sant Pau i a Sant Cugat del Vallès), dues sobre lied amb Simon Lepper i Malcolm Martineau i una altra sobre cançó catalana i espanyola amb David Alegret i Rubén Fernández Aguirre.D’altra banda, i amb voluntat de reforçar el teixit musical internacional s’ha programat també un recital al claustre del Monestir de Sant Cugat -nou espai del Festival- amb dos duets de l’Académie de l’Abbaye de Royaumont – Musée d’Orsay de París.