Dimecres, 30 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

El preu mitjà per compartir habitació a Catalunya cau gairebé un 15% i se situa en els 395 euros al mes

ACN Barcelona.-El preu mitjà per compartir una habitació a Catalunya ha caigut gairebé un 15% respecte a fa un any, segons un estudi publicat aquest dimecres pel portal immobiliari Fotocasa. […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-El preu mitjà per compartir una habitació a Catalunya ha caigut gairebé un 15% respecte a fa un any, segons un estudi publicat aquest dimecres pel portal immobiliari Fotocasa. El 2019 una habitació costava 464 euros al mes, de mitjana, mentre que ara el lloguer és de 395 euros mensuals. Malgrat això, Catalunya és la comunitat on és més car compartir pis, amb Barcelona com a ciutat més cara, amb un lloguer mensual actual de 416 euros. Segons la directora de comunicació de Fotocasa, Anaïs López, després d’anys d’augments, els preus de les habitacions s’estan “estabilitzant”, sobretot a les ciutats “més tensionades” com la capital catalana.

El preu mitjà per una habitació de lloguer a Madrid se situa, segons Fotocasa, en els 381 euros mensuals, a Balears se’n paguen 380 i a Euskadi 349. Així, Catalunya es manté com la comunitat més cara, malgrat ser, també, el territori on més han baixat els preus (-15%). Els descensos més pronunciats s’han otat també a Múrcia (-6,6%), a Extremadura (-5%) i a Castella-i-Lleó (-4%). En canvi, aquest any han pujat preus per llogar habitacions a Castella-la-Manxa (+7,2%), Astúries (+6,9%) i Andalusia (+4,5%). Les comunitats més barates per llogar en un pis compartit són Extremadura, amb 176 euros mensuals, Castella-la-Manxa, amb 219, i Castella-i-Lleó, amb 221.

Relacionats