Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El preu dels habitatges en venda ha pujat un 12% entre març i setembre, segons Amat Immobiliaris

ACN Barcelona.-El preu de venda de l’habitatge s’ha encarit un 12% de mitjana entre març i setembre respecte les propietats venudes el 2019, segons recull el darrer informe de mercat […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-El preu de venda de l’habitatge s’ha encarit un 12% de mitjana entre març i setembre respecte les propietats venudes el 2019, segons recull el darrer informe de mercat d’Amat Immobiliaris. L’empresa també ha detectat que actualment els clients prioritzen tenir unes terrasses i estances més lluminoses. Tot i així, entre gener i setembre del 2020 el nombre de recuperacions va retrocedir un 30%, mentre que la facturació es va reduir un 20% (en menor mesura que el nombre d’operacions per l’increment del preu mitjà de cada una d’elles). Quant a les tendències, Amat identifica un “clar moviment de sortida de la ciutat”, és a dir, de Barcelona cap a Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat.

Pel que fa l’obra nova, li ha costat molt més de tornar a agafar el ritme de vendes, mentre que els de segona mà hi ha hagut més negociació de preus entre maig i setembre, quan abans no era així, explica Amat en el darrer informe de mercat entre març i setembre.Al mercat de lloguer, Amat Immobiliaris ressalta que després del confinament es va tocar fons en el nombre de nous contractes i que entre gener i maig es van reduir en un 21%, fins que a partir d’aleshores van anar recuperant fins a registrar només un 1,8% menys entre gener i setembre, en relació amb el mateix període de l’any passat.Quant a les característiques, els immobles llogats tenen de mitja un 8% més de superfície i l’oferta mitja és un 16% superior a la mitja del 2018 i del 2019. Com en les vendes, les terrasses i les estances lluminoses passen a ser les característiques prioritàries. Mercat aturat el 23 de setembre per la nova Llei de rendes per militar el preu dels lloguers. Segons Amat, les rendes ha sestaven contenint o inclús baixant. Els habitatges es van treure del mercat per adaptar-los a la nova normativa. D’altra banda, arran de la crisi del coronavirus, entre març i setembre un 12% de la cartera d’habitatge va demanar renegociar el lloguer i es va arribar a un acord en el 95,45% dels casos. La morositat, a finals de setembre, era de l’1,94%.