Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

El preu dels carburants disminueix lleugerament en l’última setmana però es manté per sobre els 2 euros el litre

ACN Barcelona – El preu dels carburants s’ha reduït lleugerament en els últims set dies, després d’un període de creixement sostingut, en el qual s’han batut tots els registres històrics. […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – El preu dels carburants s’ha reduït lleugerament en els últims set dies, després d’un període de creixement sostingut, en el qual s’han batut tots els registres històrics. Així doncs, la gasolina ha baixat lleugerament fins al 2,112.93, un 0,7% menys, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea d’aquests dijous. El dièsel encara ha baixat més (-1,13%) i s’ha situat en 2,076 euros al litre. Tot i el descens, els preus dels carburants, es mantenen de nou per sobre dels 2 euros el litre, barrera que van trencar a principis de juny. Els preus es calculen a partir de les dades de més d’11.400 estacions de servei del conjunt de l’Estat i se’ls hi ha d’aplicar el descompte de 20 cèntims el litre que va aprovar el govern espanyol.

L’executiu de l’Estat va aprovar la mesura amb l’objectiu de combatre l’escalada de preus, però, amb la tendència alcista de les últimes setmanes, ja ha quedat sense efecte.

 Comptant aquesta subvenció, el preu del litre de gasolina seria d’1,91, és a dir per sobre del que marcava quan es va començar a aplicar el descompte (1,82). Pel que fa al dièsel, l’import seria d’1,87 euros al litre, tres cèntims per sobre que a finals de març.

De fet, la pujada de preus dels carburants és un dels factors que ha provocat que la inflació al mes de juny s’hagi disparat un punt i mig, fins al 10,2%, la taxa més alta dels darrers 37 anys.