Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El preu de l’habitatge puja un 2,3% a Catalunya durant el segon trimestre

ACN Barcelona.-El preu de l’habitatge va pujar un 2,3% a Catalunya durant el segon trimestre, una taxa nou dècimes inferior a la variació anual del primer trimestre, segons l’Índex de […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-El preu de l’habitatge va pujar un 2,3% a Catalunya durant el segon trimestre, una taxa nou dècimes inferior a la variació anual del primer trimestre, segons l’Índex de Preus de l’Habitatge (IPV) de l’INE. Pel que fa el preu de l’habitatge nou, va pujar un 7,2%, el mateix índex que el primer trimestre, mentre que els de segona mà van pujar un 1,8% davant el 2,7% d’entre gener i març. Al conjunt de l’Estat, l’IPV va disminuir més d’un punt i se situa en el 2,1% durant el segon trimestre. Per tipus d’habitatge, en els va augmentar un 4,2%, quasi dos punts per sota la registrada al trimestre anterior, mentre que en els de segona mà, la variació anual de l’habitatge va retrocedir quasi un punt, fins a l’1,8%.

La variació anual dels preus a Catalunya i al conjunt de l’Estat són les més baixes des del primer trimestre del 2015, d’acord amb la sèrie històrica de l’Institut Nacional d’Estadística.Pel que fa la variació trimestral, els preus de l’habitatge van pujar un 0,5% a Catalunya. En aquest cas, l’habitatge nou va retrocedir un 1,8% per primer cop des del segon trimestre de l’any passat. Pel que fa al de segona mà, els preus van augmentar vuit dècimes. Al conjunt de l’Estat, l’habitatge nou va retrocedir 2,2 punts i els de segona mà va pujar mig punt.Els descensos en la taxa anual es van registrar en la majoria de les comunitats durant el segon trimestre. Els més destacats es van produir a Navarra, al País Valencià i al País Basc, amb baixades del 2%, 1,9% i l’1,8%, respectivament. Per contra, a Extremadura, Castella-La Manxa i Cantàbria va ser on més va pujar, amb un 1%, un 0,5% i el 0,3%, respectivament.Segons l’INE, l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el 14 de març com a conseqüència de la crisi sanitària de la covid-19 va fer que el nombre de compravendes durant el segon trimestre fos “sensiblement menor” en els trimestres anteriors.