Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

El preu de l’habitatge frena la caiguda al desembre i tanca 2020 igual que 2019, segons Tinsa

ACN Madrid.-El preu de l’habitatge ha frenat al desembre la tendència baixista de preus observada entre setembre i novembre i ha tancat l’any igual que el 2019, segons les dades […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Madrid.-El preu de l’habitatge ha frenat al desembre la tendència baixista de preus observada entre setembre i novembre i ha tancat l’any igual que el 2019, segons les dades de l’estadística Tinsa IMIE General i Grans Mercats. La comptabilització de les dades definitives de desembre ha modificat en dues dècimes les dades provisionals anunciades per a l’últim trimestre de l’any, situant la caiguda del preu de l’habitatge a l’Estat en un 1,5% interanual en el quart trimestre i amb un ajustament del 2,1% des de març. Les capitals, les grans ciutats i la costa mediterrània s’han mantingut en nivells semblants a finals de 2019, mentre que el preu dels habitatges a les àrees metropolitanes ha caigut un 2,8%.

Per la seva banda, les illes i els municipis més petits d’interior han registrat un increment del 2,3% i l’1,1%, respectivament. “La variació interanual de l’índex general al desembre és pràcticament nul·la, caient respecte al mes de març un 2,1%. L’increment interanual mitjà dels dotze mesos és del 0,9%”, ha assegurat el director del Servei d’Estudis de Tinsa, Rafael Gil. Per altra banda, la compravenda d’habitatges i de visats d’obra nova han mantingut una caiguda acumulada superior al 20% entre gener i octubre, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i el Ministeri de Transport. La diferència és menor en la signatura d’hipoteques, que acumula un descens del 7,4% en els deu primers mesos de l’any.

Relacionats