Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El preu de la llum dona una petita treva aquest dijous però encara es manté per sobre els 100 euros Mwh

ACN Barcelona.-El preu mig de la llum al mercat majorista, que fixa part de l’import de la factura de la llum, continuarà en màxims aquest dijous, tot i que serà […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El preu mig de la llum al mercat majorista, que fixa part de l’import de la factura de la llum, continuarà en màxims aquest dijous, tot i que serà un 4,7% inferior que al preu d’aquest dimecres, segons OMIE, l’operador designat per a la gestió diària de l’electricitat a la Península. Així, demà el preu mig se situarà en els 101,57 euros per megawatt hora davant els 106,57 euros que s’han pagat avui i que ha suposat un nou rècord històric. D’aquesta manera, el preu mig se situarà encara per sobre els 100 euros tot i que en algunes franges del dia se situarà puntualment per sota. Concretament, serà entre quatre i cinc de la matinada (99,79 euros) i entre quatre de la tarda i vuit del vespre, quan oscil·larà entre els 98 i els 95 euros.

Per contra, els màxims seran entre onze de la nit i la mitjanit de divendres (106,04 euros) i entre la mitjanit de dimecres a dijous fins a la una de la matinada (105 euros) i entre nou i deu del matí i de deu a onze de la nit, ambdues franges amb 105,25 euros.L’increment respon a una combinació de factors com el pic de calor, la menor contribució de les d’energia provinents de fonts renovables al mix, l’augment del peatge que paguen les energies contaminants i el baix nivell de les reserves de gas a Europa.