Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El preu de la gasolina torna a enfilar-se i marca un nou rècord amb un cost d’1,97 euros el litre

ACN Barcelona – Els preus dels carburants continuen incrementant a Espanya, i aquesta setmana han tornat a marcar un nou rècord, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europa. […]

Agències 02/06/2022

ACN Barcelona – Els preus dels carburants continuen incrementant a Espanya, i aquesta setmana han tornat a marcar un nou rècord, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europa. El preu calculat a partir de les dades més d’11.400 estacions de servei a l’estat espanyol en vigor l’1 de juny marca que la benzina batria un nou rècord amb un preu d’1,968 euros el litre, respecte dels 1,94 euros de l’anterior setmana. Contràriament, el gasoil se situaria en els 1,852 euros el litre, el que suposa un lleuger descens respecte de l’1,867 de l’últim registre. A aquests preus caldria aplicar-hi el descompte de 20 cèntims al litre aprovat pel govern espanyol per combatre l’escalada de preus dels combustibles.

L’increment de preu dels carburants és un dels factors més decisius a l’hora d’explicar l’augment de l’Índex de Preus al Consum (IPC), que a Espanya va tancar el mes de maig en un 8,7%, quatre dècimes més que a l’abril.