Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

El pressupost per llogar un habitatge a Barcelona cau un 11,6% en el tercer trimestre de 2020

ACN Barcelona.-El pressupost destinat a llogar un habitatge a Barcelona ha caigut un 11,6% en el tercer trimestre de 2020, en comparació amb els tres mesos anteriors. El descens més […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.-El pressupost destinat a llogar un habitatge a Barcelona ha caigut un 11,6% en el tercer trimestre de 2020, en comparació amb els tres mesos anteriors. El descens més pronunciat s’ha produït a les plantes baixes, amb una disminució del 25%. L’import mitjà per als immobles situats en els municipis de la demarcació ha baixat un 2,6% intertrimestral, segons l’estudi ‘Influència de la pandèmia en la demanda d’habitatge’ elaborat per Fotocasa. De totes maneres, el pressupost mitjà d’un habitatge en el segon i tercer trimestre de 2020 ha augmentat un 12,3% a Barcelona en comparació amb el mateix període de l’any anterior. En els municipis, aquest indicador ha augmentat un 3,2%.

“Els barcelonesos estan començant a destinar menys pressupost per llogar un habitatge. És possible que sigui perquè ja estan començant a veure com els preus dels habitatges de lloguer estan començant a caure en la ciutat. De fet, segons l’índex immobiliari Fotocasa, el preu del lloguer a Barcelona ha caigut un 12% interanual”, ha explicat la directora de comunicació de l’empresa, Anaïs López.Per tipologies d’habitatges, el descens més pronunciat en el tercer trimestre s’ha produït en les plantes baixes, amb una baixada del 25%, seguides dels pisos (-14,2%), les cases adossades (-13,3%), els àtics (-9%), els apartaments (-7,8%), els estudis (-7%), els ‘lofts’ (-5,8%) i els dúplexs (-3,4%). L’interès per llogar una finca rústica s’ha mantingut sense variar i el pressupost no s’ha vist afectat després del confinament.

Relacionats