Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El president en funcions del CGPJ renuncia a la part del sou com a president del Tribunal Suprem

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president en funcions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Rafael Mozo, ha anunciat que renuncia a la part del sou que cobra com a president del Tribunal Suprem (TS), càrrec que no exerceix, després de les informacions aparegudes aquest dimecres a l’entorn de la qüestió. El president interí del Suprem, Francisco Marín, no cobra un sou com a tal ni com a vicepresident, sinó únicament com a president de la Sala del Civil, d’acord amb les mateixes informacions. En un comunicat Mozo subratlla que les atribucions percebudes des que és president suplent del CGPJ són les establertes per al màxim representant d’aquest òrgan i del TS als Pressupostos de l’Estat. Segons les publicacions, el sou conjunt és de 151.000 euros.

Mozo també explicita que abans de començar a rebre la retribució va consultar amb la gerència del CGPJ quina era exactament, i aquest servei li va “confirmar” que eren les establertes als Pressupostos per al càrrec de president del TS i del CGPJ, que “constitueixen una partida inescindible, l’única prevista per la llei i l’única, per tant, que el CGPJ pot abonar”.

Publicitat

Malgrat tot això, i que en tot moment Mozo assegura haver actuat “conforme a dret i d’acord amb els criteris i informacions dels òrgans tècnics” del CGPJ, renuncia a percebre cap retribució “que excedeixi” de la que li correspon com a vocal de l’òrgan de govern dels jutges.

Cal recordar que Rafael Mozo és president en funcions del Consell General del Poder Judicial des del 13 d’octubre de l’any passat, després que l’aleshores president, Carlos Lesmes, dimitís del càrrec per la manca d’acord entre PSOE i PP per renovar l’òrgan de govern dels jutges, que porta quatre anys i quatre mesos en funcions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió