Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El president, el vicepresident i 2 vocals de la JEC estan a favor que Puigdemont es pogués presentar a les eleccions

ACN Barcelona.-El president de la Junta Electoral Central, Segundo Méndez Pérez, el vicepresident, Eduardo Calvo Rojas i les vocals Ángela Figueruelo i Inés Olaizola estan a favor de què Carles […]

Agències 29/04/2019

ACN Barcelona.-El president de la Junta Electoral Central, Segundo Méndez Pérez, el vicepresident, Eduardo Calvo Rojas i les vocals Ángela Figueruelo i Inés Olaizola estan a favor de què Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí es poguessin presentar a la llista de JxCat per a les eleccions europees. Així consta a la resolució de la junta, formada per 13 membres, a la qual ha tingut accés l’ACN en la qual s’especifica que han emès un vot particular enfront aquesta resolució. Els quatre membres han explicat que “discrepen de la resolució de la majoria” perquè el fet de ser elegible és un dels “drets polítics” dels ciutadans. A més, recorden que per poder ser escollit cal ser elector i que “cap espanyol major d’edat en pot ser privat”.

El president, el vicepresident i les dues vocals de la JEC consideren que “la situació de rebel·lia penal no està inclosa com a causa d’inelegibilitat per l’exercici del dret de sufragi passiu o la d’inhabilitació absoluta o especial o de suspensió de treball o càrrec públic en els termes previstos en la legislació penal”.A més recorden que la Junta Electoral Central no té competències per acordar l’exclusió del cens d’un ciutadà, ja que aquesta funció només correspon exclusivament a l’Oficina del Cens Electoral.Per tot plegat, els quatre membres de la JEC consideren que s’hauria d’haver “desestimat les reclamacions interposades per Ciutadans i el Partit Popular contra la candidatura de Junts per Catalunya, en les quals sol·licitaven l’exclusió dels candidats Puigdemont, Ponsatí i Comín”.Aquest dilluns al matí s’ha sabut que la Junta Electoral Central ha vetat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la llista de JxCat per a les eleccions europees. La JEC ha decidit “estimar parcialment les reclamacions” de PP i Cs contra les seves candidatures que ha exclòs de la candidatura JUNTS. Amb tot, la junta no ha proporcionat encara els motius d’aquest rebuig i ha assegurat que “es recolliran en l’acord” que serà notificat als afectats “en les pròximes hores”.A més, la JEC ha donat fins a les 6 de la tarda d’aquest dilluns a JxCAT per modificar les seves llistes. Segons la comunicació de la JEC, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu, “qualsevol candidat exclòs” té 2 dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per “interposar recurs” als tribunals del contenciós-administratiu.