Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El president del TSJC i el magistrat Ramos proposen apartar-se del judici contra Serret per l’1-O

ACN Barcelona – Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Jesús María Barrientos i Carlos Ramos han proposat al mateix tribunal la seva abstenció en el judici […]

Agències 10/01/2023

ACN Barcelona – Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Jesús María Barrientos i Carlos Ramos han proposat al mateix tribunal la seva abstenció en el judici contra la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, per l’1-O. La proposta suposa la suspensió del procediment a l’espera de la resolució del mateix TSJC. Després que el Tribunal Suprem anul·lés el judici contra la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell per falta d’imparcialitat d’aquests dos magistrats, Barrientos i Ramos s’anticipen per evitar que un fet com aquest es torni a produir. Així ho apunten ambdós magistrats en el seu escrit d’abstenció, al qual ha tingut accés l’ACN, assegurant que “no es pot obviar” aquest precedent.

En aquell cas, la petició de recusació de Barrientos i Ramos presentada pels republicans va ser desestimada al TSJC. Més tard, en el marc del recurs d’apel·lació presentat també pels republicans, va ser el Suprem qui va considerar que tots dos incorrien en causes de parcialitat i va anul·lar el judici, forçant-ne la repetició.

Tots dos argumenten, en aquesta ocasió, que pot ser causa de parcialitat la seva participació en l’admissió de la querella de la fiscalia contra el Govern el setembre del 2017, del qual formava part Serret com a consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Barrientos i Ramos també formen part del tribunal que haurà de jutjar el president d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó.