Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El president del Consell de l’Alt Urgell nega les acusacions de “coaccions” que denuncia Compromís X Pirineu

ACN La Seu d’Urgell.-El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, nega “amb tota rotunditat” les acusacions de “coaccions” que s’han denunciat des de Compromís X Pirineu, formació […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN La Seu d’Urgell.-El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, nega “amb tota rotunditat” les acusacions de “coaccions” que s’han denunciat des de Compromís X Pirineu, formació que demana la seva dimissió. A través d’un comunicat, han explicat que el dia en què es va reunir amb la portaveu d’aquest grup polític a l’ens, Carlota Valls, li va comunicar la seva “contrarietat” pel fet d’haver presentat una moció a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on “es donava per feta l’externalització dels menjadors escolars” quan, segons s’afegeix a l’escrit, aquesta era només una opció “que està en fase d’estudi i debat” i que, en cap cas, està aprovada. Tot i això, Sala ha lamentat que s’hagi “mal interpretat” la situació i que la consellera se sentís “amenaçada”.

El president del Consell Comarcal ha dit que en la trobada que va mantenir amb la portaveu de Compromís el 12 de setembre passat, després del ple de l’ens, li va fer saber que “havia perdut la confiança en ella i que, a partir d’aleshores, només li facilitaria la informació a què l’oposició té dret per llei”. Tot plegat perquè, segons detalla el comunicat, l’opció que se li havia exposat amb anterioritat a Valls s’havia de “parlar i consensuar entre tots”. Per aquest motiu, han lamentat que una informació que, asseguren, era de caire “confidencial”, s’hagi utilitzat “per atacar el Consell Comarcal” i amb una “clara tergiversació de la realitat”.Pel que fa a la possibilitat d’externalitzar aquest servei, des de l’ens asseguren que estan obligats a disposar d’un Pla Econòmic Financer -el qual està en elaboració- que contempli les mesures necessàries per situar els seus comptes dins els topalls que fixa el ministeri d’Hisenda i que, en aquest marc, s’havia posat damunt la taula aquesta opció. Mentre, en referència a la comissió de govern on la portaveu de Compromís va exposar la seva versió dels fets, l’escrit explica que els vicepresidents i consellers de l’equip de govern van convidar Valls a portar el tema al següent plenari i que el secretari de la corporació li va indicar que aquest no era l’àmbit pertinent on fer-ho, amb la qual cosa, segons li va explicitar, les seves paraules no podrien constar en acta.Sala ha expressat, a través del comunicat. que creu que cal tenir “molta cura” a l’hora de referir-s’hi a “actituds masclistes, coaccions i abusos com a arma política”. A més, l’equip de govern de l’ens ha volgut deixar clar “el seu més absolut rebuig a qualsevol forma de masclisme i d’actituds d’abús de poder en les institucions”.