Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El president del comitè d’empresa de Seat assegura que la producció de la marca es reduirà com a mínim un 14% el 2020

ACN Barcelona.-El president del comitè d’empresa de Seat, Matías Carnero, assegura que les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del coronavirus són “preocupants” per a la firma automobilística. En una […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-El president del comitè d’empresa de Seat, Matías Carnero, assegura que les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del coronavirus són “preocupants” per a la firma automobilística. En una entrevista al diari ARA, Carnero ha apuntat que, “en el millor dels casos, Seat fabricarà entre 60.000 i 70.000 cotxes menys” el 2020, una xifra que suposaria una reducció del 14% respecte al 2019. El líder sindicalista ha reconegut que la plantilla està “molt preocupada” pel futur i opina que l’empresa ho passarà “bastant malament”. “L’economia i la societat és ara com un avi de 90 anys que cau. Què li passa a un avi quan cau? Que li costa molt aixecar-se”, ha exposat Carnero.

Pel president del comitè d’empresa, a Seat s’ha produït “la tempesta perfecta”. El també president de la Unió General de Treballadors (UGT) a Catalunya explica que els principals mercats de Seat a Europa es troben en una situació “igual o pitjor que a Espanya”. A banda, recorda que les ajudes que es puguin rebre avui “després s’hauran de tornar” i afegeix que el que produeix Seat “no és un producte de primera necessitat”. “Si sumes el fet de fabricar menys, l’electrificació, les quotes de CO2 i les multes que haurem de pagar aquest any (al voltant de 400 MEUR) per saltar-nos els límits d’emissions, tot suma el tsunami perfecte”, ha dit.Carnero també ha remarcat que l’ocupació al sector quedarà ressentida “no a curt termini, però si a mitjà”. “En el nostre cas, les Empreses de Treball Temporal (ETT) deixaran de ser necessàries […] i pel sector dels components també serà duríssim”, ha apuntat. En aquest sentit, el representant sindical ha assegurat que parlarà amb el govern espanyol perquè s’instauri un pla per al sector.Seat, amb 16 positius per coronavirusEn la mateixa entrevista, Carnero ha comentat que Seat ha detectat un total de 16 casos positius de coronavirus entre la seva plantilla a tot l’Estat, mentre que hi ha 1.700 persones que es troben en mesures d’observació –els que han estat en contacte amb els infectats-.Finalment, el líder sindical ha assegurat que l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va presentar Seat fa tres setmanes afectarà “totes les àrees” i que, de manera rotativa, “gairebé tothom passarà per l’ERTO”.