Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El president del comitè d’empresa de Nissan, sobre la negociació per evitar l’ERO: “Arribar a un acord avui és complicat”

ACN Barcelona.- La mediació entre direcció de Nissan i representants dels treballadors no ha servit, de moment, perquè s’apropin posicions per evitar que es presenti un Expedient de Regulació d’Ocupació […]

Agències 29/04/2019

ACN Barcelona.- La mediació entre direcció de Nissan i representants dels treballadors no ha servit, de moment, perquè s’apropin posicions per evitar que es presenti un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) l’endemà. “Arribar a un acord avui és complicat”, ha admès en una atenció als mitjans el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, que ha explicat que les parts estan “molt allunyades” després d’hores de negociació a la seu del Departament de Treball. Els treballadors continuen reclamant que els prejubilats disposin del 90% del salari net i increments salarials fins al 2021 per sobre de l’IPC. L’empresa, per la seva banda, demana a la plantilla que accepti un increment salarial i un augment de fins al 85% del salari net pels treballadors que s’acullin a les prejubilacions. Mentre es produïa la reunió, uns dos-cents treballadors de la planta de Zona Franca s’ha concentrat davant la Conselleria, tallant el trànsit en aquest punt del carrer Sepúlveda de sis a set de la tarda.

En una mobilització que ha durat una hora, els membres de la plantilla de la companyia automobilística han cridat lemes com “Si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra” i han amenaçat amb més mobilitzacions si no s’arriba a un acord. El comitè d’empresa ha baixat aprofitant un recés de les reunions per explicar l’estat de les negociacions als seus companys. “Seguirem negociant fins quan faci falta, per aconseguir un futur clar a la companyia, per aconseguir que la nostra gent gran surti amb les necessitats cobertes i un conveni col·lectiu com el que ens mereixem”, ha explicat Vicente als treballadors concentrats. Els sindicats pretenen negociar les seves demandes com un paquet global on s’hi inclou que els prejubilats disposin del 90% del salari net i increments salarials fins al 2021 per sobre de l’IPC. “No hem entrat a debatre tots els punts que hem posat sobre la taula i tampoc s’ha parlat del futur de la companyia, ens diuen que no hi ha cotxes, que no poden assegurar una plantilla mínima”, ha lamentat el president del comitè d’empresa.Fonts properes a la direcció han recordat que els representants dels treballadors no han canviat les seves posicions i l’equip directiu sí, apujant de 80 fins al 85% el salari net pels jubilats i proposant un augment salarial del 0,5% consolidat per als exercicis 2020 i 2021, i del 0,5% no consolidat per a tots dos anys. “Això no és una negociació”, han criticat les mateixes fonts.Si no s’arriba a un acord sobre l’increment salarial i s’aconsegueixen totes les baixes voluntàries al llarg d’aquest vespre, l’empresa ha anunciat que registrarà un ERO aquest 30 d’abril que afectaria 600 treballadors. En aquest cas, el comitè d’empresa està preparant noves mobilitzacions coincidint amb el dia del treballador o amb el Saló de l’Automòbil, que se celebra del 9 al 19 de maig a Barcelona.