Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El president de Seat lamenta la inacció de la Generalitat durant la pandèmia: “Hauríem volgut una resposta més diligent”

ACN Barcelona.-El president de Seat, Wayne Griffiths, ha lamentat la inacció de la Generalitat durant la pandèmia, després que l’empresa oferís la seva ajuda per vacunar la població que vivia […]

Agències 03/05/2021

ACN Barcelona.-El president de Seat, Wayne Griffiths, ha lamentat la inacció de la Generalitat durant la pandèmia, després que l’empresa oferís la seva ajuda per vacunar la població que vivia prop de Martorell i altres punts de Catalunya. “Ens hauria agradat trobar una resposta més diligent a la col·laboració desinteressada i solidària de Seat”, ha dit en una entrevista publicada aquest dilluns a ‘El Periódico’. Malgrat tot, insisteix que el compromís de grup amb Catalunya és ferm i subratlla que el futur de l’empresa és a l’Estat. “El projecte del cotxe elèctric no és només de Seat, sinó de tot un país”, ha comentat, tot i que reclama un millor pla d’ajudes per fomentar la compra d’aquests nous vehicles.

Griffiths ha explicat que el grup Volkswagen té intenció de gestionar dues fàbriques de bateries elèctriques –una de producció de cel·les de bateries i una d’assemblatge de bateries- a l’Estat. La fàbrica de producció de bateries se situarà al sud d’Europa, tot i que Griffiths ha manifestat el seu desig que aquesta s’instal·li a l’Estat. Pel que fa a l’assemblatge, el directiu assegura que aquest procés s’haurà de dur a terme “prop de Martorell”. “És una planta que generarà molts llocs de treball i volem tenir-la a prop”, ha comentat. De fet, el president de Seat ha recordat que l’empresa té intenció de contractar 500 joves per formar-los i contribuir al desenvolupament del cotxe elèctric.Segons Griffiths, la planta de Seat Martorell fabricarà cotxes elèctrics tant sí com no. “Només hi ha un pla A; […] podem seguir gent petits cotxes de combustió, però hem de fer el salt ara”, conclou.