Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El president de l’IEF lamenta que les empreses familiars no tenen “el suport de la Generalitat”

ACN Barcelona – El president de l’Institut d’Empresa Familiar (IEF), Marc Puig, ha lamentat que les empreses familiars no tenen “el suport de la Generalitat”. En una entrevista a ‘La […]

Agències 02/05/2022

ACN Barcelona – El president de l’Institut d’Empresa Familiar (IEF), Marc Puig, ha lamentat que les empreses familiars no tenen “el suport de la Generalitat”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, ha citat per exemple que es plantegi fer “més difícil” la transmissió generacional i que es plantegi elevar del 5% al 15% la participació individual per acollir-se a beneficis fiscals o passar del 20% al 40% en cas dels matrimonis. “Està clar que no tenim el suport de la Generalitat. Que no ens sorprengui després que ens passin per davant altres comunitats”, assenyala Puig. El president de l’IEF posa d’exemple el País Basc, on el govern va contactar amb les empreses familiars per saber quines condicions calia aplicar perquè aquestes no marxessin.

Marc Puig, que és l’actual conseller delegat de Puig, ha elogiat la iniciativa del govern basc davant de la sortida d’algunes empreses familiars perquè no perdessin el seu “arrelament” ni  traslladessin el “seu centre de decisió”. “A Espanya funcionem amb certa flexibilitat en les diferents autonomies. Aquest grau de flexibilitat l’han de decidir el Parlament i el govern, però tant de bo més autonomies tinguessin la inquietud del govern basc”, continua el president de l’IEF.

En canvi, segons apunta, a Catalunya la Generalitat ha presentat la Comissió d’experts per a la reforma fiscal unes “recomanacions més pernicioses per a la sostenibilitat de l’empresa familiar”, segons sosté.

D’altra banda, Puig aplaudeix que els agents socials i el govern espanyol acordessin fa mesos la reforma laboral, tot i que en el debat del pacte de rendes afirma que es manté al costat de la CEOE. “Si som molt dogmàtics en alguns aspectes, correm el risc de seguir sent el país amb més atur d’Europa (…) Aquí tots, tant empleats com ocupadors ho han passat molt malament i hagut d’endeutar-se per finançar les pèrdues”, argumenta el president de l’IEF, que aposta per “veure com es reparteix aquest sacrifici i com recuperem el terreny perdut”.

El màxim responsable de l’empresa familiar també dona un toc d’alerta al govern espanyol i als partits de l’oposició per no haver arribat a un pacte d’Estat per afrontar la crisi. “En altres països han sigut capaços de posar-se d’acord entre partits de diferent signe per trobar solucions i donar estabilitat. No hem estat a l’alçada”, lamenta. Davant l’arribada de Feijóo assegura que el seu perfil “dona esperança”, ja que “té experiència de gestió i ha demostrat que és una persona de consens”.