Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El president de l’ICO diu que la recuperació “ja comença a ser intensa” i pronostica “menys necessitat de finançament”

ACN Madrid.-El president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), José Carlos García de Quevedo, ha assegurat que “la recuperació ja comença a ser intensa” en l’economia espanyola gràcies a la […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Madrid.-El president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), José Carlos García de Quevedo, ha assegurat que “la recuperació ja comença a ser intensa” en l’economia espanyola gràcies a la “vacunació accelerada”, fet que comporta que hi hagi “menys necessitats de finançament complementari”. “Molts sectors estan creixent, facturant i ingressant amb relativa normalitat”, cosa que permet “seguir concentrant els recursos en els sectors que més ho necessitin”, ha dit en una conferència convocada pel Consell General d’Economistes d’Espanya (CGE). De Quevedo ha defensat el paper del seu organisme i dels dos programes d’avals de 125.000 milions d’euros per revertir els efectes de la covid, el 98% de les quals han anat a parar a pimes i autònoms.

L’organisme ha prioritzat els crèdits a llarg termini i el 70% de les empreses que van demanar finançament podran tornar-lo entre 4 i 8 anys.D’altra banda, De Quevedo ha assegurat que el 97% d’empreses no pagaran més costos de l’aval si han demanat una ampliació de crèdit ICO a 10 anys. En total, un 45% de les empreses podran demanar l’extensió del préstec, aconseguint, d’aquesta manera, diluir entre un 30 i un 40% la càrrega financera de cada quota. Les entitats estan obligades a acceptar aquestes ampliacions de crèdits sempre i quan l’empresa hagi facturat un 30% menys el 2020 que l’any anterior.El president de l’ICO també ha celebrat que “pràcticament el 100%” de les entitats han subscrit el codi de bones pràctiques. Les que no ho han fet, segons ha dit, és perquè no tenen prou estructura per assumir les condicions del codi.Pel que fa a les actuacions de l’institut de crèdit fora de les línies governamentals, ha destacat que en el passat 2020 l’ICO va mobilitzar 6.800 milions d’euros per a petites i mitjanes empreses i companyies amb efecte tractor.De Quevedo també ha traslladat l’aposta per a la sostenibilitat com a un factor per a concedir o no un crèdit a una empresa, fent servir mesures com la reducció de l’emissió de CO₂ a l’atmosfera que es pot aconseguir amb el finançament. En els últims dos anys, l’ICO ha fet 10 emissions per valor de 50 milions d’euros en bons verds.Pel que fa a la recuperació econòmica, ha assegurat que “és realista” dir que “sortirem reforçats” de la crisi, ja que “les empreses estan aprofitant la recuperació”. Una de les potes claus d’aquest increment d’activitat econòmica han de ser els fons europeus, en els quals l’entitat vol participar. De moment, estan tramitant ser reconeguts com a socis del programa de garanties ‘Invest UE’.