Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El president de la Cambra dels Comuns aposta per convocar un ple “urgentment”

ACN Brussel·les.-El president de la Cambra dels Comuns ha anunciat aquest dimarts que vol reobrir el parlament britànic “sense retards” i que convocarà els líders dels partits “urgentment” per aconseguir-ho. […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Brussel·les.-El president de la Cambra dels Comuns ha anunciat aquest dimarts que vol reobrir el parlament britànic “sense retards” i que convocarà els líders dels partits “urgentment” per aconseguir-ho. Joe Bercow ha celebrat la decisió del Tribunal Suprem del Regne Unit de declarar “il·legal i sense efecte” la suspensió del parlament impulsada pel primer ministre Boris Johnson. “Els jutges han protegir el dret i el deure del parlament de reunir-se en un moment crucial per examinar al govern i demanar explicacions als ministres”, ha dit Bercow en un comunicat. Mentrestant, l’oposició laborista i els partits nacionalistes d’Escòcia i Gal·les ja han demanat la dimissió de Johnson.

“Convido Boris Johnson a considerar la seva situació. I esdevenir el primer ministre amb el mandat més curt mai vist”, ha dit el líder laborista Jeremy Corbyn. “Obeeixi la llei, retiri l’opció d’un Brexit sense acord, i celebrem unes eleccions per escollir un govern que respecti la democràcia, l’estat de dret i retorni el poder a la gent”, ha afegit. La portaveu dels independentistes escocesos de l’SNP, Joanna Cherry, ha dit que Johnson “ha de tenir la valentia de dimitir”. “La seva situació no és sostenible”, ha remarcat. La líder del Plaid gal·lès a Westminster, Liz Saville Roberts, ha dit que Johnson ha actuat com un “dictador, tancant la democràcia per evitar l’escrutini públic”. “No hi ha cap dubte, el primer ministre ha de dimitir immediatament i un Brexit dur s’ha d’aturar d’una vegada per totes”, ha afegit.