Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El president de FGC diu que l’empresa està preparada per assumir la gestió de Rodalies si la Generalitat ho encarrega

ACN Barcelona.-El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha dit aquest divendres que l’empresa pública està preparada per assumir la gestió de Rodalies si la […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha dit aquest divendres que l’empresa pública està preparada per assumir la gestió de Rodalies si la Generalitat els ho mana.”El conseller (Damià Calvet) ens va dir, metafòricament: ‘Sortiu de la banqueta i poseu-vos a escalfar’. Si el Govern ens demana que fem front a aquest repte, ho farem”, ha assegurat en un esmorzar informatiu a l’Hotel Palace de Barcelona. En cas que es convertís en el gestor de la xarxa “al cap de 10 anys el canvi seria absolutament radical per les persones”, ha promès Font, que en tot moment ha assegurat que no vol “menystenir” els professionals de Renfe. A més, ha explicat que la companyia ferroviària catalana estudia presentar-se a concursos per operar a Occitània i al País Valencià i, d’aquesta manera, “millorar la mobilitat dels catalans”.

No obstant això, Font ha tancat la porta a operar en qualsevol lloc del món que no tingui connexió amb Catalunya. Entre les seves reivindicacions, ha destacat l’exigència que es compleixin els terminis previstos per l’arribada del corredor mediterrani. Font ha alertat que d’aquí a poc el camió elèctric connectat serà una “alternativa plausible” pel transport de mercaderies en detriment l’oferta ferroviària.