Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El president de Credit Suisse demana disculpes: “Al final només hi havia dues opcions: la fusió o la fallida”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de Credit Suisse, Axel Lehmann, ha demanat disculpes aquest dimarts als accionistes després del precipitat acord perquè el banc fos absorbit pel seu rival, UBS. En la junta d’accionistes de l’entitat amb seu a Zurich, Lehmann ha dit que “al final només hi havia dues opcions: la fusió o la fallida”. El directiu ha afirmat que “ningú podia haver anticipat” aquest final per a Credit Suisse, i ha admès que és un “dia trist” per a tothom. “Entenc l’amargor, la ira i la commoció dels que esteu decebuts, superats i afectats pels esdeveniments”, ha remarcat, descrivint com a “fatídica” la setmana que va acabar amb l’absorció per part d’UBS.

“Vam lluitar dur per trobar una solució”, ha assegurat Lehmann, que ha reconegut que no van tenir “prou temps” per capgirar la situació de l’entitat, immersa en diversos escàndols de reputació i pèrdua de confiança. 

Publicitat

“És una realitat amarga constatar que la nostra estratègia no va tenir temps de generar fruits”, ha dit. 

A mitjans de març, i poc després de la fallida del banc nord-americà Silicon Valley, el banc suís UBS va comprar el seu principal competidor, Credit Suisse per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d’euros. L’acord va estar impulsat pel govern suís per evitar un col·lapse de l’entitat, després d’una setmana en què va perdre bona part del seu valor en borsa. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió