Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Prat rep la certificació com a ‘aeroport segur’ d’acord amb les recomanacions internacionals i de l’OMS

ACN Barcelona.-L’Aeroport del Prat ha rebut l’acreditació d”aeroport segur’ segons les recomanacions de les autoritats aeronàutiques internacionals i les guies de l’Organització Mundial de la Salut. Concretament, ha rebut el […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Barcelona.-L’Aeroport del Prat ha rebut l’acreditació d”aeroport segur’ segons les recomanacions de les autoritats aeronàutiques internacionals i les guies de l’Organització Mundial de la Salut. Concretament, ha rebut el vistiplau del programa d’Acreditació de Salut Aeroportuària del Consell Internacional d’Aeroports (ACI) – un programa que avalua el compliment de les mesures sanitàries recomanades per ACI-, l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI), l’EASA i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Aena ha rebut la certificació en els aeroports de la seva xarxa. Al Prat, s’han instal·lat 439 mampares en taules de facturació, portes d’embarcament, controls sanitaris, sales VIP o informació al passatger, entre d’altres.

També hi ha senyals mitjançant pantalles digitals, cartells i megafonia amb missatges d’ús de mascareta, distància personal i higiene de mans, entre d’altres, així com marques de distanciament social o anul·lació de seients. Aena ha elaborat 84 nous missatges, que inclouen totes aquestes variacions en diferents idiomes, i s’han creat més de 400 adaptacions per als diferents espais de les infraestructures. A més, s’han instal·lat 351 dispensadors de gel hidroalcohòlic i altres elements ‘contactless’ com aixetes (unes 347 unitats noves) i està en procés habilitar els eixugamans amb filtres HEPA.