Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Prat critica que Aena segueixi sense presentar un estudi tècnic “seriós” que justifiqui l’ampliació de l’aeroport

ACN El Prat de llobregat.-L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha criticat que Aena no hagi presentat cap estudi “seriós” a la primera reunió de la taula tècnica sobre l’ampliació de […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN El Prat de llobregat.-L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha criticat que Aena no hagi presentat cap estudi “seriós” a la primera reunió de la taula tècnica sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat celebrada aquest dijous. Una taula acordada el passat 14 de juny a la trobada dels diferents agents implicats celebrada al Palau de la Generalitat que havia de servir per estudiar amb deteniment les propostes del gestor aeroportuari per ampliar la tercera pista i les possibles alternatives. Segons fons del consistori, Aena només ha presentat el conegut estudi encarregat a la UB sobre l’impacte econòmic i una versió “millorada” de les presentacions mostrades en anteriors trobades que no resolen cap dels problemes que planteja el projecte.

A la taula, convocada per Ricard Font, secretari general de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, hi han assistit, a banda de representants de la Generalitat, tres càrrecs d’Aena -entre ells el director general Javier Marín i la directora de l’aeroport del Prat, Sonia Corrochano- i representants tècnics dels ajuntaments del Prat, Barcelona, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Sant Boi de Llobregat. Tot i que inicialment estava previst, els representants dels ajuntaments de Girona, Vilobí, Reus i Tarragona no han estat presents.Amb l’objectiu de prendre una decisió abans del 30 de setembre, el calendari de sessions d’aquesta taula tècnica preveu dues trobades més al juliol, els dies 15 i 21. Durant la reunió, l’Ajuntament del Prat ha advertit que aquest termini de temps és totalment insuficient per tal que els ajuntaments i la Generalitat, institucions que representen “democràticament” els ciutadans afectats, puguin prendre una decisió sobre un tema tant rellevant. En aquest sentit, apunten que trobada ha servit per constatar que Aena “persisteix en la seva voluntat d’imposar per la via ràpida a aquestes institucions democràtiques un projecte que li interessa als seus inversors privats, però que danyaria greument el país”.