Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El PPC vol que el Govern realitzi una auditoria de la gestió de les residències durant la primera onada de la covid-19

ACN Barcelona.-El PPC ha demanat al Parlament de Catalunya que insti al Govern a realitzar una auditoria interna i externa de la gestió de les residències durant la primera onada […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-El PPC ha demanat al Parlament de Catalunya que insti al Govern a realitzar una auditoria interna i externa de la gestió de les residències durant la primera onada de la covid-19. Així ho ha fet constar a les propostes de resolució arran del debat monogràfic sobre corrupció, considerant que és necessaria per detectar “possibles disfuncions” estretament relacionades amb “presumptes pràctiques corruptes”. La formació també considera que cal reforçar “els mitjans materials i humans” dels òrgans fiscalitzadors i ser més estrictes pel que fa a les mesures en l’àmbit de control de la despesa i la contractació pública.

En aquest sentit, sosté que el Govern ha d’oferir a la ciutadania de forma “accessible i transparent” informació sobre l’execució dels pressupostos. També veu necessari introduir als plecs contractuals – com a criteris de puntuació – mesures de “transparència” i fixar uns estàndards mínims en aquest àmbit durant l’adjudicació i execució dels contractes. Pel que a la contractació pública a través de procediments oberts, defensa que aquesta s’hauria de reduir, ja que actualment està al 50%.La formació dels populars també creu que s’ha de redefinir l’Oficina Antifrau i apostar per la Sindicatura de Comptes, com a òrgan fiscalitzador d’aquesta. En aquells procediments que investiguen pràctiques de corrupció, opinen que la Generalitat hauria de comparèixer com a “acusació particular” si els seus recursos públics apareixen indiciàriament com a perjudicats.Pel que fa a les mesures en l’àmbit institucional, les propostes de resolució del PPC sostenen que el Parlament ha d’instar al Govern a millorar el règim d’incompatibilitats d’alts càrrecs, establir més mecanismes de control per detectar possibles situacions d’enriquiment “injustificat” així com incentivar la denúncia de possibles casos de corrupció i frau fiscal.