Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PPC proposa mantenir les funcions assignades a les farmàcies més enllà de la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-El portaveu del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha proposat mantenir en el temps les funcions assignades a les farmàcies durant la crisi del coronavirus i un cop se […]

Avatar
Agències 16/05/2020

ACN Barcelona.-El portaveu del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha proposat mantenir en el temps les funcions assignades a les farmàcies durant la crisi del coronavirus i un cop se superi l’estat d’alarma. Rodríguez ha destacat “la bona tasca i resultats” dels més de 3.200 establiments de farmàcia repartits per Catalunya que han permès alliberar altres recursos sanitaris per destinar-los a la gestió de l’emergència, principalment dels Centres d’Atenció Primària. Els farmacèutics han pogut accedir als plans de medicació dels pacients, allargar tractaments de llarga durada d’acord amb el seu criteri professional i, fins i tot, s’han fet càrrec de la distribució dels medicaments de dispensació a farmàcia hospitalària.

D’altra banda, el portaveu popular al Parlament també ha recordat que se’ls ha confiat la distribució massiva de mascaretes de protecció, amb més de 3 milions repartides ja entre la ciutadania. En aquest sentit, el PPC ha presentat una proposta de resolució en la que insta al Govern a valorar conjuntament amb els agents socials i professionals del sector farmacèutic el funcionament de les funcions assignades a les farmàcies i acordar “quines mesures adoptades durant aquesta emergència sanitària poden romandre assignades”. “I també veure en quins altres àmbits de l’assistència sanitària, els professionals de la farmàcia poden continuar col·laborant per optimitzar els recursos sanitaris disponibles”, conclou la proposta de resolució popular.