Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El PPC porta al Parlament la reprovació del Govern per la seva gestió de la pandèmia de covid-19

ACN Barcelona.-El PPC durà al ple del Parlament d’aquest divendres una iniciativa per reprovar la gestió del Govern durant la pandèmia de covid-19. Els populars han presentat una bateria de […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-El PPC durà al ple del Parlament d’aquest divendres una iniciativa per reprovar la gestió del Govern durant la pandèmia de covid-19. Els populars han presentat una bateria de propostes de resolució fruit del ple monogràfic sobre la gestió de l’epidèmia en què acusen la Generalitat d’actuar amb “improvisació, canvis de criteri, manca d’unitat d’acció dins del propi Govern i nul·la voluntat real d’assolir un acord polític i social entorn a la lluita contra el coronavirus”. A més, li retreuen haver volgut aprofitar l’epidèmia “per continuar, de forma totalment deplorable, aprofundint en el seu projecte de separació i divisió de la societat catalana” i no haver estat a l’alçada de la situació.

Els populars també intentaran que el Parlament manifesti “de forma solemne” l’agraïment als sanitaris, treballadors de residències i de sectors essencials, als cossos de seguretat i de bombers, als voluntaris i a la Unitat Militar d’Emergències (UME) la seva entrega i compromís en la lluita contra el virus. A més, lloa l’actitud “exemplar” de la societat catalana durant el confinament “i en el compliment de les obligacions imposades”. Ara bé, també avisa que no s’ha d’abaixar la guàrdia i cal mantenir les mesures de prevenció que dicten les autoritats sanitàries.En l’àmbit de les mesures, el PPC vol instar el Govern a incrementar la despesa de salut d’aquest 2020 reestructurant els pressupostos i augmentant el seu pressupost fins als 2.500 milions d’euros en tres anys, a proveir de material de protecció i sanitari als professionals sanitaris davant de nous brots, a acostar més serveis a les llars d’avis i a elaborar un pla de xoc sanitari “en el termini màxim d’un mes” per reactivar l’atenció mèdica aturada durant el pic de la pandèmia i les llistes d’espera. Per això, proposa millorar la ràtio de pacient per temps de consulta, preparar el telèfon d’atenció sanitària 061 per a un ús intensiu en cas de futures emergències, que aquest número continuï sent gratuït i que es mantingui una borsa permanent de personal. A més, aposten per mantenir la campanya per promoure l’ús de mascareta i continuar el programa de compres de material i equipament sanitari per garantir que tot el personal en pugui disposar.Per fer front a la crisi social derivada de la pandèmia, el PPC vol instar el Govern a impulsar ajudes per a famílies vulnerables i prestacions per a la cura de menors de tres anys, implementar iniciatives de cura de les persones dependents i sense recursos, així com d’atenció a la la criança, i el PPC vol instar el Govern a impulsar ajudes per a famílies vulnerables i prestacions per a la cura de menors de tres anys, implementar iniciatives de cura de les persones dependents i sense recursos, així com d’atenció a la la criança, i incrementar les pensions de supervivència i les pensions assistencials. A més, reclamen eliminar el copagament dels serveis socials i aprovar prestacions per als treballadors en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que encara no han cobrat.També han presentat resolucions en l’àmbit pressupostari, ja que els comptes de la Generalitat del 2020 es van elaborar abans que arribés el coronavirus. Per això, demanaran al Govern que els adapti a la nova situació amb “més política social i l’impuls de l’economia”, tot incrementant el pressupost de salut i de polítiques socials, així com el del sistema educatiu, i reduint la despesa “improductiva”. Tot plegat alhora que aposten per una moratòria en el cobrament de la taxa turística, una bonificació del 99% de l’impost de successions i la derogació dels tributs que graven les emissions de gasos contaminants.