Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El PPC diu que els indults obren una nova etapa en què l’independentisme buscarà “debilitar Espanya”

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat que, amb la concessió dels indults als presos de l’1-O, s’obre una nova etapa per al sobiranisme que no se centrarà […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat que, amb la concessió dels indults als presos de l’1-O, s’obre una nova etapa per al sobiranisme que no se centrarà en la “independència immediata”, sinó en el “debilitament d’Espanya”. Fernández ha acusat el PSOE i el president espanyol de “compartir estratègia” amb l’independentisme: “Sánchez pretén preservar la majoria de la moció de censura al preu que sigui, i aquest preu avui és canviar el sistema polític fins i tot posant en risc les llibertats i la democràcia”, ha declarat. En una conferència titulada “La segona part del procés separatista”, Fernández ha avisat que l’independentisme exigirà l’amnistia i l’autodeterminació, per llavors recuperar l’Estatut del 2006 tombat pel TC.

El president del PPC també ha acusat el cap de l’oposició, Salvador Illa, de mentir en campanya: “Va dir que venia a acabar amb el procés i en realitat venia a desenvolupar la taula de diàleg amb ERC”. Pel que fa al president espanyol, Fernández a dit que està disposat a posar en dubte “grans consensos de la transició” per “pura i dura vocació de perpetuar-se en el poder”. D’altra banda, Fernández, ha apuntat que cal “enfortir l’Estat a Catalunya” i que el Partit Popular ho haurà de fer “quan governi des d’Espanya”. En la mateixa línia, ha afegit que per la “plena democratització de Catalunya és imprescindible que hi hagi un constitucionalisme creïble” i que compti amb “el finançament i suport dels poders públics”.