Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PPC demana desinfectar presons i incorporar més personal als centres penitenciaris

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una bateria de propostes de resolució al Parlament en què demana que es desinfectin els centres penitenciaris catalans per lluitar contra l’expansió del coronavirus. Les […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una bateria de propostes de resolució al Parlament en què demana que es desinfectin els centres penitenciaris catalans per lluitar contra l’expansió del coronavirus. Les iniciatives van dirigides a la Comissió d’Interior i a la de Justícia i reclamen que s’incorporin els Bombers de la Generalitat a les tasques de desinfecció d’espais, que es demani ajuda a la Unitat Militar d’Emergències (UME) per fer aquestes feines i també que s’incorpori més personal a les presons catalanes. Per això, proposen que es contractin “de manera urgent” totes les persones que formen part de la borsa de treball, que se n’obri una de nova i que, mentrestant, es contacti la gent que va superar les darreres proves per reforçar el servei.

Les propostes també passen demanar que la Generalitat faciliti material de protecció com guants i mascaretes a les presons i que es faci el test de covid-19 als interns i als que hi treballen, presentin o no símptomes. Així mateix, els populars proposen mobilitzar els bombers i la UME perquè desinfectin tant les presons com altres espais públics i privats.La diputada del PPC al Parlament Esperanza García ha assegurat en un comunicat que “s’ha de demanar ajuda a la UME per realitzar aquesta feina davant de la magnífica labor que estan realitzant i l’eficàcia que han demostrat” a les residències geriàtriques. “És essencial que les administracions públiques de forma conjunta i coordinada implementin accions de desinfecció, i en aquest sentit les forces i cossos de seguretat i els bombers són els servidors públics més preparats”, ha conclòs.