Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El PPC critica el “comodí” d’atribuir les investigacions per corrupció a una causa contra l’independentisme

ACN Barcelona.-El diputat del PPC Santi Rodríguez ha criticat que l’independentisme utilitzi el “comodí” de vincular tota investigació per presumpta corrupció que l’afecti a una suposada causa contra el moviment. […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-El diputat del PPC Santi Rodríguez ha criticat que l’independentisme utilitzi el “comodí” de vincular tota investigació per presumpta corrupció que l’afecti a una suposada causa contra el moviment. “Això és el que fa mal. Podem entendre i compartim que s’emparin en la presumpció d’innocència, però no poden dir que quan enxampen algú és perquè és independentista”, els ha retret al ple del Parlament d’aquest dilluns.

La cambra catalana celebra aquesta setmana un debat monogràfic sobre corrupció i Rodríguez l’ha aprofitat per retreure als partits que donen suport al Govern que “no els ha costat gaire demanar dimissió immediata o una moció de censura” contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que va ser detinguda la setmana passada en el marc d’una investigació per suposades irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat, d’on és alcaldessa. “Però quan els afecta a vostès treuen el comodí que és una causa contra l’independentisme”, ha criticat.El diputat popular també ha lamentat que les reformes que la Generalitat va anunciar a principis d’any per lluitar contra la corrupció “no s’han desenvolupat pràcticament gens” i ha assegurat que “dur a terme un referèndum il·legal i fer-lo amb recursos públics també és un acte de corrupció”. Així mateix, ha deplorat que, amb la darrera modificació de la Llei d’Organització dels Serveis Jurídics de l’Administració, els advocats de la Generalitat puguin defensar als càrrecs “davant de casos de delictes contra l’administració, és a dir, de corrupció o de possible malversació”. “Com poden els serveis jurídics defensar les actuacions d’aquells a qui s’acusa d’actuar contra l’administració? I qui defensa l’administració?”, ha preguntat.Així mateix, Rodríguez ha assenyalat que només han intervingut al ple membres d’ERC al Govern –el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé– malgrat l’acord amb JxCat per evitar “més protagonisme”. “S’han adonat que avui els han deixat sols i han hagut de sortir vostès a defensar?”, els ha plantejat.