Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El PPC apunta que les eleccions del 14-F no seran un plebiscit: “La via unilateral s’ha acabat per una temporada”

ACN Barcelona.-El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, sosté que les eleccions del 14 de febrer no seran en cap cas un plebiscit. Així ho ha assegurat en una […]

Avatar
Agències 02/11/2020

ACN Barcelona.-El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, sosté que les eleccions del 14 de febrer no seran en cap cas un plebiscit. Així ho ha assegurat en una entrevista a El Punt Avui, on també ha assegurat que la via unilateral “s’ha acabat per una temporada”. Segons el líder dels populars, els darrers moviments del Govern de la Generalitat han obeït més a una lluita “caïnita” entre ERC i JxCat, que no pas a la “voluntat” de centrar-se en la gestió de la covid-19. En aquest sentit, Fernández creu que és moment de posar el focus en l’escenari de la pandèmia i la crisi econòmica que en deriva.

És per aquest motiu que de moment no hi ha una postura clara respecte la possibilitat d’anar de la mà de Ciutadans. ” No és el mateix fer una coalició en unes eleccions de caire clarament plebiscitari que ens uns comicis que ja no tindran aquest caràcter” ha assegurat. D’aquesta manera Fernández creu que no es donen les mateixes circumstàncies “ara” que fa “dos o tres anys” i sosté que cal aparcar el debat de la independència i centrar-se en l’oferta política de cada grup. Preguntat per si el PPC corre el risc de convertir-se en un partit residual, Fernández ho nega i sosté que “totes les enquestes” els donen una posició similar a la dels comuns. Unes eleccions que el popular veu com una oportunitat per mobilitzar la ciutadania.Fernández ha lamentat que Catalunya “no ha tingut mai” un govern que no hagi sigut “nacionalista”. D’aquesta manera, “allò que s’anomena constitucionalisme” creu que ha tingut “problemes” a l’hora d’articular un projecte polític. A més ha defensat que el “nacionalisme català, sempre ha estat premiat a Madrid i no pas castigat”.Finalment, pel que als indults dels polítics empresonats, creu que seria “un error” indultar aquelles persones que diuen “que ho tornarien a fer”.