Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

El PPC acusa el Govern d’aplicar una “geometria impossible i absurda” amb els pressupostos

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat el Govern d’aplicar una “geometria impossible i absurda” per tirar endavant els pressupostos per al 2020. En el marc del debat […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat el Govern d’aplicar una “geometria impossible i absurda” per tirar endavant els pressupostos per al 2020. En el marc del debat al ple al Parlament sobre la tramitació dels comptes, el líder dels populars ha lamentat que ara l’executiu “vagi un pas més enllà”. “No en tenien prou amb posar el futur polític en mans de l’assemblea de la CUP. Això és esperpèntic. Són irresponsables i profundament frívols”, ha afegit. D’altra banda, ha respost al conseller d’Economia, Jaume Giró, que si busca la paraula “tacticisme” al diccionari hi surt la seva pròpia fotografia.

Alejandro ha afirmat que cada pressupostos són un “part incansable” i ho ha contextualitzat en la “manca d’estabilitat política”. “Si això és nova política, que torni l’antiga”, ha afegit.Un dels arguments per presentar l’esmena a la totalitat és, segons el líder del PPC, que amb aquests pressupostos es perd l’oportunitat d’estar al costat de les famílies “que més pateixen”. I ha denunciat que, a més, els comptes “castiguen” especialment els més humils. “Era el moment de demostrar la sensibilitat social i no se’ls acut res més que pujar impostos a les famílies i crear-ne de nous. El nou acord amb els comuns suposa més impostos. L’expressió infern fiscal es queda curta a Catalunya”, ha afirmat. En aquest context, ha lamentat que en comptes de “dignificar la política” hagin decidit no fer-ho i seguir en la “politiqueria”.El diputat del PP també ha criticat que els pressupostos suposin, segons diu, un increment de “càrrecs polítics i assessors” i que hagin convertit l’acció exterior en “propaganda exterior”. “Aquests són els pressupostos del processisme. No treballen per la independència sinó pel control social de Catalunya i per convertir-la en un “protectorat” al seu servei”, ha conclòs.