Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El PP retreu a Sánchez que no hagi “fet res” per aturar el “col·lapse” econòmic fruit de la guerra

ACN Madrid – La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi oblidat “l’Espanya real” que pateix una “hiperinflació” i […]

Agències 30/03/2022

ACN Madrid – La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi oblidat “l’Espanya real” que pateix una “hiperinflació” i una “pèrdua galopant del poder adquisitiu dels salaris”, “tancament de fàbriques, aturades dels transportistes i dels pescadors”. “Mentre els nostres socis europeus actuaven de forma urgent per alleugerir la inflació, el seu govern ha passat tres setmanes en la miopia” fent “puntades endavant” i sense “fer res”, ha dit. Segons Gamarra, la “passivitat” del govern “ha empès al societat espanyola al col·lapse”, i el seu govern “dividit i trencat” ha “demonitzat els transportistes”.

“No hi ha campanya de propaganda que pugui ocultar el col·lapse del govern”, que “no es posa d’acord ni tan sols en el diagnòstic”, ha dit la dirigent del PP, que ha assegurat que el de Sánchez “és el pitjor govern al pitjor moment possible” perquè “a Espanya els més damnificats han estat els més vulnerables”.

En aquest marc ha retret a Sánchez que demani “unitat” quan “no és capaç de garantir la unitat del seu propi govern”. “Demana unitat a tothom però vostè no és capaç d’oferir-la”, ha dit en referència a les diferències entre el PSOE i Podem sobre el paper de l’Estat a la OTAN i respecte al Sàhara.

La portaveu del PP ha retret a Sánchez el gir copernicà en la política respecte al Sàhara, on el president espanyol va “prendre partit per la solució” de Rabat i ha anat “més enllà que França i Alemanya”. Ha recordat que cap dels seus predecessors s’havia atrevit –com sí que va fer ell- a signar una carta al rei de Marroc en aquesta direcció.<br />
<br />
És la resposta del PP a la intervenció de Sánchez al ple del Congrés dels Diputats, on ha comparegut per explicar les mesures del paquet anticrisi aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres, els acords del Consell Europeu i el canvi de criteri respecte al Sàhara.

<br />
Pocs minuts abans el president espanyol havia apel·lat a la “unitat, un esforç col·lectiu” i a la necessitat d’un estat del benestar “fort” per plantar cara a l’escenari que dibuixa la pandèmia de la Covid i els efectes de la guerra a Ucraïna.

 

“Què més ha de passar perquè responguem units” i per “deixar de banda els retrets i el sectarisme” i “treballem units?”, ha preguntat el president.