Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El PP rebutja la reforma del govern espanyol perquè el Codi Penal no castigui amb presó delictes d’expressió

ACN Madrid.-La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha rebutjat aquest dimarts la reforma que el govern espanyol ha anunciat per eliminar els càstigs de presó per […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Madrid.-La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha rebutjat aquest dimarts la reforma que el govern espanyol ha anunciat per eliminar els càstigs de presó per a delictes relacionats amb la llibertat d’expressió en “manifestacions artístiques, culturals o intel·lectuals”, com els casos que afecten els rapers Valtonyc i Pablo Hasél. Segons Gamarra, no toca fer aquest tipus de reformes en un moment en què la prioritat ha de ser la lluita contra la pandèmia. “Convido el PSOE que avui truqui 100 espanyols i els pregunti quines són les seves preocupacions, i no en trobarà cap que digui que la seva preocupació és la reforma del codi penal amb relació als delictes que atempten contra l’honor”.

Segons Gamarra, amb aquesta reforma el govern espanyol “s’aparta dels problemes reals dels espanyols” i en comptes de gestionar la crisi “dedica tots els seus esforços a la lluita de poders i contrapoders dins del mateix govern”.Aquesta reforma, ha dit la portaveu del PP, “no és necessària ni urgent”. “No es tracta d’ampliar la llibertat d’expressió, sinó de despenalitzar delictes que atempten contra l’honor i la dignitat de les persones”, quan a l’Estat “ja hi ha llibertat d’expressió”.