Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El PP planteja una moratòria de la Zona de Baixes Emissions fins al 31 de desembre del 2021

ACN Barcelona.-El grup municipal del PP a Barcelona plantejarà a les comissions que l’Ajuntament celebra aquesta setmana que s’aprovi una moratòria de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) fins al […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Barcelona.-El grup municipal del PP a Barcelona plantejarà a les comissions que l’Ajuntament celebra aquesta setmana que s’aprovi una moratòria de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) fins al 31 de desembre del 2021. Segons els populars, ho justifica la pandèmia i el “canvi d’hàbits de mobilitat que està comportant” perquè amb el coronavirus la població “prefereix el vehicle privat”. Per això, preveuen fins i tot que la moratòria es pugui ampliar “si la situació econòmica o sanitària ho requereix”. A més, apunten que la crisi econòmica impedirà que molts ciutadans puguin comprar-se un vehicle que compleixi els requisits que fixa la ZBE. La zona va entrar en vigor l’1 de gener però el període sancionador -que havia de començar a l’abril- va suspendre’s.

A banda, el PP també demanarà al govern d’Ada Colau un “pla de xoc” a Ciutat Vella, amb més agents de la Guàrdia Urbana, i proposarà que les ‘Food Truck’ es puguin instal·lar en parcs i jardins “per comepensar la manca de festivals aquest estiu”, on habitualment treballen aquest tipus de restauradors. El grup municipal també demanarà ampliar els ajuts de 300 euros a autònoms a persones amb el domicili fiscal a Barcelona, tot i que no hi visquin.