Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El PP gira full en un Congrés exprés i amb la incògnita del nou encaix de Feijóo amb Ayuso i Vox

ACN Madrid – El PP celebra aquest divendres i dissabte a Sevilla el Congrés que ha de servir per enterrar definitivament l’etapa de Pablo Casado i obrir el lideratge d’Alberto […]

Agències 31/03/2022

ACN Madrid – El PP celebra aquest divendres i dissabte a Sevilla el Congrés que ha de servir per enterrar definitivament l’etapa de Pablo Casado i obrir el lideratge d’Alberto Núñez Feijóo, que serà elegit –és l’únic candidat- amb el repte de reflotar la formació. El lema del congrés, “Ho farem bé”, apunta a un dels objectius de Feijóo, que ha de definir encara la seva relació amb Vox i l’encaix amb Isabel Díaz Ayuso. De moment ha designat Cuca Gamarra com la secretària general del partit i que haurà de configurar ara la resta de l’equip.

El Congrés compta amb la presència de Casado, que s’acomiada divendres, Rajoy i Aznar, i també referents internacionals com el vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas, però no del president del PP europeu, Donald Tusk, crític amb els acords del PP amb Vox.

Els populars preveuen un congrés extraordinàriament plàcid. Com a mostra el fet que les joventuts han llogat una discoteca a la capital sevillana per fer la “Preparados Afterparty”, en referència al lema de campanya de Feijóo: “Preparados”, que tindrà lloc el mateix divendres, bans de la seva designació com a president del PP.

Formalment, el Congrés obre portes a les 11 del matí d’aquest divendres amb un informe del president del comitè organitzador, Esteban González Pons, però el centre de gravetat tindrà lloc a la tarda.

Primer amb la intervenció de la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i després amb un fòrum dels presidents autonòmics Juana Moreno, Fernando López Miras, Alfonso Fernández Mañueco i Isabel Díaz Ayuso moderat pel mateix Feijóo.

Després hi haurà tres intervencions dels expresidents del PP: José María Aznar, Mariano Rajoy i Pablo Casado, que s’acomiadarà just abans que prengui la paraula Feijóo per presentar formalment la seva candidatura.

Dissabte a les 9 del matí començaran les votacions i a les 11 parlaran dos dels referents internacionals del PPE: El president del grup del PP al Parlament Europeu, Manfred Weber, i el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas.

No hi serà el líder dels populars europeus, Donald Tusk, que va qualificar l’acord del PP i Vox per al govern de Castella i Lleó com una “trista notícia” i una “capitulació” cap als postulats de l’extrema dreta.

A les 12 de dissabte es proclamarà l’elecció de Feijóo com a nou president del partit, i aquest prendrà la paraula per pronunciar el seu primer discurs al càrrec.