Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

El PP fixa com a condició per a la renovació del CGPJ que “Podem no tingui res a veure” en el procés

ACN Madrid.-El PP ha fet públic aquest divendres un comunicat on fixa com a condició per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el fet “que podem […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Madrid.-El PP ha fet públic aquest divendres un comunicat on fixa com a condició per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el fet “que podem no tingui res a veure en aquest procés” perquè es tracta –apunten- d’un “partit imputat que ataca el Poder Judicial i el Rei”. És la resposta dels populars a les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on ha afirmat que està disposat a fer “totes les concessions” necessàries per reformar el CGPJ i evitar d’aquesta manera que calgui reformar la llei per elegir els vocals amb majoria absoluta (176 vots) i no amb 3/5 parts del Ple (210).

Els populars havien condicionat fins ara la renovació del CGPJ a la sortida de Podem de l’executiu. Aquest divendres estableixen tres condicions a Sánchez, la primera de les quals és “que retiri la proposta d’elecció dels vocals del Consell” perquè “és contrària a la Constitució i als tractats europeus” i “va contra la independència judicial i la separació de poders”.La segona condició és que “Podem no tingui res a veure en aquest procés com a partit imputat que ataca el Poder Judicial i el Rei”. I la tercera que “accepti la nostra reclamació de despolitització del procés” en la línia de la proposició que el PP vol registrar al Congrés el pròxim dilluns. En tot cas els populars han acusat el president espanyol de pretendre “llançar una cortina de fum” després del revés que va suposar l’advertència de Brussel·les aquest dijous contra la reforma.